هوا در سالن های پرورش طیور ،گلخانه،سالن های قارچ،رستوران ها،مرغداری ها و ... برای تأمین اكسیژن، دفع رطوبت، آمونیاک و نگهداری درجه حرارت مناسب باید به طور مرتب جریان داشته باشد. حركت هوا در سالن باید در تمام نقاط آن یكنواخت و جریان آن به یک سمت باشد. این كار با انجام تهویه در سالن های پرورش طیور انجام می گیرد.
هر سیستم تهویه از دو قسمت هواده و هواكش تشكیل می شود که برحسب مكانیسم، سیستم های تهویه به انواع زیر تقسیم می شوند:
۱) تهویه طبیعی (آزاد)
۲) تهویه مصنوعی با فشار منفی (مكنده)
۳) تهویه مصنوعی با فشار مثبت (دمنده)
۴) تهویه مصنوعی با فشار مساوی
۵) تهویه تونلی
● نكات کلیدی در ارتباط با سیستم تهویه ۱) تعداد هواكش ها را باید زیاد در نظر گرفت تا فاصله بین آنها كم شود و نقطه كور در سالن كاهش یابد. ۳) محاسبه هواكش ها باید بر اساس حداكثر گرمای تابستان و حداكثر وزن زنده طیور باشد. ۴) در مواقعی كه به تهویه كمتر نیاز است با محاسبه هوای مورد نیاز فقط تعداد هواكش مورد نیاز را روشن كنید ۵) اكر هیترها در یک سر سالن قرار دارند، هواكش های مورد نیاز را در سر دیگر سالن روشن كنید. ۶) ورود هوا از ناحیه سقف سالن هایی كه ایزوله نشده باشند، توصیه نمی شود. ۷) استفاده از انواع كركره سبب كاهش قدرت تهویه شده و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.